Omlet pizza
Omlet pizza czyli szybki przepis na "pizzę z patelni". Jest to bardzo fajny wytrawny omlet, który zapewni każdemu pożywne śniadanie. Robi się go bardzo szybko, a w połączeniu z przecierem pomidorowym czy ketchupem domowej roboty smakuje bardzo pysznie.
Przepis pochodzi z diety Fabryki Siły jednak został trochę zmodyfikowany.
Makrosy :
Energia: 497 kcal
Białko: 34 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 35 g
SKŁADNIKI:
Jaja - 3 małe (140 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g)
Szynka kanapkowa - 1,75 plastra (35 g)
Pieczarki - 1,5 garści (85 g)
Płatki owsiane - 4,5 łyżki (40 g)
Pomidory - 7,5 sztuki (140 g)
Oregano - szczypta
Pieprz - szczypta
Przecier pomidorowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka ubijamy z płatkami owsianymi. Następnie wylewamy masę na rozgrzaną oliwę. Całość rozprowadzamy równo po powierzchni patelni. Następnie dekorujemy pieczarkami, szynką oraz pomidorem. Doprawiamy pieprzem i oregano. Smażymy pod przykryciem. Możemy podawać ometa/pizze polanego przecierem pomidorowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania, krytykowania, wymiany poglądów. Pamiętajcie o jednej zasadzie - krytyka niech będzie konstruktywna i rzeczowa. Dzięki