Dawno na blogu nie było żadnego przepisu dlatego dzisiaj fajny wegetariański kuskus z dodatkami.
Makro :
709 kcal Białko: 33 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 100 g
Potrzebujemy :
Kasza kuskus - 1,25
woreczka (110 g)
Jaja - 2 małe (75 g)
Awokado - 0,75 sztuki (95 g)
Jogurt naturalny 2% - 0,25 szklanki (85 g)
Brokuły - 0,25 sztuki (130 g)
Chrzan - 1,5 łyżeczki (15 g)
Rzodkiewka - 5 dużych sztuk (95 g)
Koper ogrodowy - 0,75 pęczka (13 g)
Cytryna - 1 plaster (10 g)
Przygotowanie :
1. Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3-5 minut.
3. Następnie dodaj plastry awokado oraz pokrojoną rzodkiewkę.
4. Jajko ugotuj na półtwardo, pokrój w ćwiartki i dodaj do sałatki.
5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą starty chrzan, jogurt, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz.
6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania, krytykowania, wymiany poglądów. Pamiętajcie o jednej zasadzie - krytyka niech będzie konstruktywna i rzeczowa. Dzięki