Zdjęcie z dnia dzisiejszego :
(macie tutaj zdjęcie zrobione rano, trening robiłem dwa dni temu, klata nie ogolona :)
Waga z dzisiaj 80 kg
Jak widać od kilku tygodni stoi w miejscu ale co dwa tygodnie zwiększana jest kaloryczność. Obecnie jestem na kcal 3100.
CEL - 86 - 87 kg
Moje treningi :
Trenuję na domowej siłowni 3 razy w tygodniu FBW - Full Body Workout i 2 razy w tygodniu kickboxing (2h w tygodniu).
W tym tygodniu padło parę rekordów siłowych :
Martwy Ciąg - 95 kg
Przysiady ze Sztangą - 95 kg
Podciąganie na drążku z obciążeniem 5 kg - 14 razy
Wszystkie wyniki to ciężar robiony w powtórzeniach 10 - 8 razy, a nie dźwigane "na raz"
Mój przykładowy trening -
1.Wyciskanie na skośnej w górę
2. Wyciskanie na płasko.
3. Rozpiętki na płasko
4. Unoszenie półsztangi
5. Wyciskanie żołnierskie
6. Wzosy ramion na boki z hantlami.
7. Wzosy ramion w przód z hantlami.
8. Podciąganie na drążku.
9. Dipy na triceps na poręczy.
10. Przysiady ze sztangą
Brzuch.
Posiłki w tym tygodniu :
Zdecydowanie mój ulubiony przepis w tym tygodniu :
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 763 kcal
Białko: 73 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 69 g
SKŁADNIKI:
Schab wieprzowy - 2,25 plastra (220 g)
Ziemniaki - 5 dużych sztuk (475 g)
Szpinak (świeży) - 2,75 garści (55 g)
Ser mozzarella - 1,25 porcji (35 g)
Czosnek - 2 ząbki (9 g)
Śmietana 12% - 1,5 łyżki (25 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mięso cienko rozbij, oprósz solą i pieprzem, obtocz w mące.
2. Na każdym kotlecie umieść mozzarellę. Zawiń i wbij wykałaczki jeśli istnieje taka potrzeba.
3. Roladki ułóż na blaszce i piecz około 45 minut w 180 stopniach.
4. Na roztopionym maśle usmaż umyty oraz osuszony szpinak wraz z posiekanym czosnkiem. Dodaj śmietanę i duś przez około 15 minut. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
5. Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości.
5. Roladki podawaj na ciepło, polane sosem szpinakowym z dodatkiem ziemniaków