Etykiety

wtorek, 26 marca 2019

Dzienniki Masowe czy.2 - Fabryka Siły

Dzisiaj drugi odcinek cyklu Dzienniki Masowe. Pierwszy wpis znajdziecie Tutaj. 


Co kilkanaście dni postaram się wrzucać aktualne fotki, pomiary oraz informacje co zwróciło moją uwagę w danym tygodniu. Dodatkowo umieszczę jakąś zajawkę z przepisu kulinarnego, który najbardziej przypadł mi do gustu w danym tygodniu. 

Poniżej macie foty z z 23.03 i aktualne pomiary. Poprzednie pomiary i foty znajdziecie w poprzednim wpisie. Jak na razie nic się nie zmieniło zbytnio ale i kaloryczność jest mała bo 2700 kcal. Od tego tygodnia zwiększamy o 200. Czyli nowy plan diety z Fabryki Siły będzie wynosił 2900 kcal zobaczymy jak teraz pójdzie, ale o tym pewnie za kilkanaście dni.

Stan na 23.03 :)


Wymiary i Waga na start :

Waga - 79,5 - 80 kg - bez zmian 

CEL - 86 - 87 kg 


Podczas robienia zdjęć rozpoczynam plan dietetyczny przy kaloryczności 2700 kcal.

Wymiary :

Klatka - 107 cm - bez zmian
Ramię - 35 cm - bez zmian
Talia - 85 cm - minus 1 cm (przypadek pewnie :) )
Udo - 56 - bez zmian
Łydka - 38 - bez zmian

Moje treningi :

Trenuję na domowej siłowni 3 razy w tygodniu FBW - Full Body Workout i 2 razy w tygodniu kickboxing (2h w tygodniu). 
Trening w większości opiera się na ćwiczeniach wielostawowywch. W przyszłych wpisach postaram się opisać przykładowy dzień z planu treningowego.

W tym tygodniu padło parę rekordów siłowych :


Martwy Ciąg - 90 kg 
Wyciskanie na płasko - 85 kg 
Wyciskanie na skośnej 82,5 kg
Przysiady ze Sztangą - 90 kg 
Podciąganie na drążku z obciążeniem 5 kg - 14 razy 

Wszystkie wyniki to ciężar robiony w powtórzeniach 10 - 8 razy, a nie dźwigane "na raz"

Jeśli chodzi o posiłki to zdecydowanie królem śniadań był omlet `ala pizza 



Naprawdę smaczny i pożywny przepis.

Poniżej przepis : 


Energia: 497 kcal
Białko: 34 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 35 g
SKŁADNIKI:
Jaja - 3 małe (140 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g)
Szynka kanapkowa - 1,75 plastra (35 g)
Pieczarki - 1,5 garści (85 g)
Płatki owsiane - 4,5 łyżki (40 g)
Pomidory - 7,5 sztuki (140 g)
Oregano - szczypta
Pieprz - szczypta
Przecier pomidorowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka ubijamy z płatkami owsianymi. Następnie wylewamy masę na rozgrzaną oliwę. Całość rozprowadzamy równo po powierzchni patelni. Następnie dekorujemy pieczarkami, szynką oraz pomidorem. Doprawiamy pieprzem i oregano. Smażymy pod przykryciem. Możemy podawać ometa/pizze polanego przecierem pomidorowym 
Powoli zwiększamy kaloryczność i myślę, że w przeciągu paru tygodni pojawią się już pierwsze efekty. Założenie jest takie by nie nabierać zbytnio tłuszczu więc cały proces będzie przebiegał dość powoli. Zobaczymy jak to wyjdzie. Następne dzienniki już wkrótce. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania, krytykowania, wymiany poglądów. Pamiętajcie o jednej zasadzie - krytyka niech będzie konstruktywna i rzeczowa. Dzięki