Dzienniki Masowe czy.4 - Fabryka Siły
Ten wpis jest kontynuacją cyklu "Dzienniki Masowe" tutaj macie część 1 i część 2 i część 3. Założeniem cyklu są wpisy jak przebiega plan dietetyczny na masę z Fabryki Siły na moim przykładzie.
Zdjęcia z dnia 05.06. 2019
(zdjęcia robione rano) (kilka dni temu wróciliśmy z urlopu i all inclusive odbiło się trochę na sylwetce) Z drugiej strony raz się żyje i po to są wakacje, żeby sobie nie żałować. Fakt teraz trzeba się bardziej pilnować i cisnąć z dietą i treningami. Masę mam zamiar robić do grudnia/ stycznia więc zobaczymy jak to ostatecznie się skończy.
Wiadomo czasami stosuję odstępstwa od diety ale teraz się właśnie zaczynają wakacje. Na pewno będzie jakiś grill albo piwko. Jeśli natomiast chodzi o treningi to cały czas na 100%
Waga z dzisiaj 81,5 kg
Jak widać od kilku tygodni stoi w miejscu ale co dwa tygodnie zwiększana jest kaloryczność. Obecnie jestem na kcal 3300.
Waga w porównaniu z zeszłym miesiącem +1,5 kg
CEL - 86 - 87 kg
Moje treningi :
Trenuję na domowej siłowni 3 razy w tygodniu FBW - Full Body Workout i 2 razy w tygodniu kickboxing (2h w tygodniu).
W tym tygodniu padło parę rekordów siłowych :
Martwy Ciąg - 100 kg
Wciskanie na płasko - 90 kg
Wszystkie wyniki to ciężar robiony w powtórzeniach 10 - 8 razy, a nie dźwigane "na raz"
Mój przykładowy trening -
1.Wyciskanie na skośnej w górę
2. Wyciskanie na płasko.
3. Rozpiętki na płasko
4. Unoszenie półsztangi
5. Wyciskanie żołnierskie
6. Wzosy ramion na boki z hantlami.
7. Wzosy ramion w przód z hantlami.
8. Podciąganie na drążku.
9. Dipy na triceps na poręczy.
10. Przysiady ze sztangą
Brzuch.
Dokładam jeszcze bieganie 2 x w tygodniu po 5-6 km
Posiłki w tym tygodniu :
Zdecydowanie mój ulubiony przepis w tym tygodniu :
Twaróg z makrelą w sosie pomidorowym z bułką
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
- Energia: 521 kcal
- Białko: 44 g
- Tłuszcz: 11 g
- Węglowodany: 58 g
SKŁADNIKI:
- Ser twarogowy chudy - 3,75 plastra (110 g)
- Makrela w sosie pomidorowym - 0,75 porcji (80 g)
- Bułka pszenna - 2 małe sztuki (95 g)
- Szczypiorek - 0,5 łyżeczki (1 g)
- Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (1 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Twaróg rozgnieć z makrelą w sosie pomidorowym.
2. Przekrojoną bułkę posmaruj przygotowaną pastą.
3. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem i pieprzem.
2. Przekrojoną bułkę posmaruj przygotowaną pastą.
3. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania, krytykowania, wymiany poglądów. Pamiętajcie o jednej zasadzie - krytyka niech będzie konstruktywna i rzeczowa. Dzięki