Etykiety

czwartek, 6 czerwca 2019

Dzienniki Masowe czy.4 - Fabryka Siły

Dzienniki Masowe czy.4 - Fabryka Siły


Ten wpis jest kontynuacją cyklu "Dzienniki Masowe" tutaj macie część 1 i część 2 i część 3. Założeniem cyklu są wpisy jak przebiega plan dietetyczny na masę z Fabryki Siły na moim przykładzie.

Zdjęcia z dnia 05.06. 2019 

(zdjęcia robione rano) (kilka dni temu wróciliśmy z urlopu i all inclusive odbiło się trochę na sylwetce) Z drugiej strony raz się żyje i po to są wakacje, żeby sobie nie żałować. Fakt teraz trzeba się bardziej pilnować i cisnąć z dietą i treningami. Masę mam zamiar robić do grudnia/ stycznia więc zobaczymy jak to ostatecznie się skończy. 

Wiadomo czasami stosuję odstępstwa od diety ale teraz się właśnie zaczynają wakacje. Na pewno będzie jakiś grill albo piwko. Jeśli natomiast chodzi o treningi to cały czas na 100% 



Waga z dzisiaj 81,5 kg 

Jak widać od kilku tygodni stoi w miejscu ale co dwa tygodnie zwiększana jest kaloryczność. Obecnie jestem na kcal 3300. 

Waga w porównaniu z zeszłym miesiącem +1,5 kg

CEL - 86 - 87 kg 


Moje treningi :

Trenuję na domowej siłowni 3 razy w tygodniu FBW - Full Body Workout i 2 razy w tygodniu kickboxing (2h w tygodniu). 


W tym tygodniu padło parę rekordów siłowych :


Martwy Ciąg - 100 kg 
Wciskanie na płasko - 90 kg

Wszystkie wyniki to ciężar robiony w powtórzeniach 10 - 8 razy, a nie dźwigane "na raz"

Mój przykładowy trening - 


1.Wyciskanie na skośnej w górę 
2. Wyciskanie na płasko.
3. Rozpiętki na płasko
4. Unoszenie półsztangi 
5. Wyciskanie żołnierskie 
6. Wzosy ramion na boki z hantlami.
7. Wzosy ramion w przód z hantlami.
8. Podciąganie na drążku.
9. Dipy na triceps na poręczy.
10. Przysiady ze sztangą 

Brzuch.

Dokładam jeszcze bieganie 2 x w tygodniu po 5-6 km

Posiłki w tym tygodniu : 

Zdecydowanie mój ulubiony przepis w tym tygodniu :

Twaróg z makrelą w sosie pomidorowym z bułką


WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 521 kcal
  • Białko: 44 g
  • Tłuszcz: 11 g
  • Węglowodany: 58 g

SKŁADNIKI:

  • Ser twarogowy chudy - 3,75 plastra (110 g)
  • Makrela w sosie pomidorowym - 0,75 porcji (80 g)
  • Bułka pszenna - 2 małe sztuki (95 g)
  • Szczypiorek - 0,5 łyżeczki (1 g)
  • Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (1 g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Twaróg rozgnieć z makrelą w sosie pomidorowym.
2. Przekrojoną bułkę posmaruj przygotowaną pastą.
3. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem i pieprzem.




Wakacje się zbliżają ale mam nadzieję, że dieta będzie na 90 % trzymana albo i na 100 % :) Do zimy jeszcze sporo czasu tylko wiadomo bez sensu zalewać się niepotrzebnie tłuszczem. Trzymajcie kciuki zobaczymy jak to wyjdzie :)
Fabryka Siły - Plany treningowe i dietetyczne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania, krytykowania, wymiany poglądów. Pamiętajcie o jednej zasadzie - krytyka niech będzie konstruktywna i rzeczowa. Dzięki